Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Σε ορισμένες ειδήσεις, η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε ένα χειρουργείο στην Κίνα.
Οι χειρουργοί χρειάστηκαν 18 ώρες για να ολοκληρώσουν το κατόρθωμα της ιατρικής μηχανικής, η οποία τώρα αναφέρεται ανάμεσα στα κορυφαία της χειρουργικής.
Η επέμβαση διεξήχθη σε ένα πτώμα και έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατόν να επανασυνδεθεί
με επιτυχία η σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Η εγχείρηση διεξήχθη από μια ομάδα στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Harbin, με επικεφαλής τον Δρ Xiaoping Ren, ο οποίος αναμφισβήτητα έχει πλέον απο τους κορυφαίους  από τους υπόλοιπους στον τομέα του, αναφέρει ο Telegraph.

Ο Ιταλός καθηγητής Sergio Canavero, διευθυντής της Ομάδας Προχωρημένων Νευροδιαμορφώσεων του Τορίνο, ανακοίνωσε την επιτυχία της ομάδας, την οποία δήλωσε «πραγματοποίησε την πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση κεφαλής».

Προσθέτει ότι μια επιχείρηση σε έναν ζωντανό άνθρωπο θα λάβει χώρα «αμέσως».
Σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο καθηγητής Canavero, δήλωσε:

Η πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση σε ανθρώπινα πτώματα έχει γίνει.

Μια πλήρης ανταλλαγή κεφαλαίων μεταξύ δωρητών νεκρών εγκεφαλικών οργάνων είναι το επόμενο στάδιο και αυτό είναι το τελικό βήμα για την επίσημη μεταμόσχευση κεφαλής για μια ιατρική πάθηση που είναι επικείμενη.

Ο Δρ Sergio Canavero ελπίζει να εκτελέσει την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλής στον κόσμο στη ρωσική Valery Spiridonov, προηγουμένως ανακοινώνοντας τα σχέδιά του σε μια παρουσίαση σε μια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογικών και Ορθοπαιδικών Χειρουργών στην Annapolis το 2015.
Worlds First Human Head Transplant Successfully Carried Out head 1

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το έτος, ο 31χρονος Σπριντπόνοφ, ο οποίος πάσχει από μια ασθένεια που χάνει μυς, δήλωσε ότι δεν θα είναι πλέον εθελοντής για την πρωτοποριακή λειτουργία, προσθέτοντας «ένα βάρος που ανασηκώθηκε από πάνω μου».

Ο Δρ Canavero προκάλεσε περισσότερο σοκ φέτος λέγοντας ότι σκοπεύει να προσδώσει προηγουμένως κατεψυγμένους εγκεφάλους των νεκρών σε φορείς δότες.

Πολλοί ειδικοί είναι βαθιά σκεπτικοί για τις μεθόδους του, αλλά ισχυρίζεται ότι τέτοιοι εγκέφαλοι μπορούν να ξυπνούν, προσφέροντας αποτελεσματικά νέα ζωή στον αποθανόντα.

Ο Δρ Xiaoping Ren πέρυσι με επιτυχία μεταμοσχεύει ένα κεφάλι πάνω στο σώμα ενός πιθήκου και έχει πραγματοποιήσει 1000 μεταμοσχεύσεις κεφαλής σε ποντίκια, σε ακόμη πιο επικεφαλής νέα.

Worlds First Human Head Transplant Successfully Carried Out micewsj

Κατά τη διάρκεια μιας ενχείρησης 10 ωρών, το Wall Street Journal είδε ένα ποντίκι με μια νέα κίνηση του κεφαλιού και αναπνέει μόνος του ακολουθώντας τη διαδικασία, ανοίγοντας ακόμη και τα μάτια.

Ποιος ήξερε ότι προχωρούμε για μια τέτοια επιστημονική εξέλιξη.

ΠΗΓΗ : UNILAD