Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Ο Valentino Rossi πιο γρήγορος από το motobot της Yamaha

Στο σκάκι και το σουντόκου, πρόσφατα ακόμη και στο GO οι μηχανές, έχουν αφήσει πίσω τον ανθρώπινο εγκέφαλο, κερδίζοντας σε μονομαχίες τα καλύτερα ανθρώπινα μυαλά.
Στη μοτοσυκλέτα όμως οι άνθρωποι αντιστέκονται ακόμη και... κερδίζουν.
Πριν από περίπου 3 χρόνια, η Yamaha δήλωσε ότι μπορεί να κατασκευάσει μια αυτόνομη Yamaha R1M μοτοσικλέτα και να ξεπεράσει τον
χρόνο που έχει θέσει ο Rossi σε αγωνιστική πίστα. Η ιαπωνική εταιρεία κατασκεύασε την αυτόνομη μοτοσικλέτα, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη, όπως βλέπουμε στο παρακάτω video, καθώς η διαφορά υπέρ του Ρόσι ξεπερνάει τα 30 δευτ. στη μήκους 3.2 χλμ. πίστα “Thunderhill Raceway Park”. Ωστόσο, το επίτευγμα της πλήρως αυτόνομης μοτοσικλέτας είναι από μόνο του εντυπωσιακό.
Πάνω σε μία (μηχανολογικά) εργοστασιακή R1M έχει τοποθετηθεί μια κατασκευή, η οποία θυμίζει αναβάτη. Χρησιμοποιεί μια πληθώρα αισθητήρων μέσω των οποίων υπάρχει πλήρης έλεγχος σε όλες τις πτυχές της μηχανής όπως το γκάζι, το φρένο, ο συμπλέκτης και το στρίψιμο.Ένα βασικό μειονέκτημα της αυτόνομης R1M είναι ότι ο εικονικός αναβάτης της είναι στατικός σε αντίθεση με έναν άνθρωπο, ο οποίος μετακινεί συνεχώς το σώμα του, ώστε να επιτυγχάνει περισσότερη πρόσφυση.Παρ’ όλα αυτά, η Yamaha φαίνεται ότι δεν εγκαταλείπει τη μάχη, καθώς στο κλείσιμο του video δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της.
Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν οι μηχανικοί και προγραμματιστές της Yamaha έχουν κάνει άλματα στην προσπάθειά τους --που στην περίπτωση αυτή σημαίνει ότι έχουν κατορθώσει να συγκεντρώσουν ασύλληπτα τεραμπάιτς δεδομένων σχετικά με το πώς οδηγούν οι αναβάτες αγώνων, ώστε να κάνουν τους χρόνους που κάνουν στις πίστες.
Στο 3ο επεισόδιο έφτασε από την ιαπωνική εταιρεία και το Motobot πάτησε ξανά την πίστα με σκοπό να κατατροπώσει τον Ιταλό αναβάτη.
ΔΕΙΤΕ το Βιντεο
Για την ιστορία ο Rossi γύρισε στο 1:25.740 ενώ το motobot στο 1:57.504!
Παρά τα χιλιάδες τσιπάκια που φέρει η αυτόνομη μοτοσικλέτα και τις αστραπιαίες αποφάσεις που παίρνουν οι επεξεργαστές της, δεν κατάφερε για ακόμα μια φορά να βγεί νικήτρια σε αυτή την μάχη. Τελικά ο ανθρώπινος νους και η αντίληψη του ατόμου δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ηλεκτρονικό μηχανισμό.
ΠΗΓΗ