Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ME WE ένα νέο κοινωνικό δίκτυο


Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συλλογή δεδομένων από το Facebook; Το πρώτο απόρρητο εναλλακτικό
MeWe αυξάνεται σε 9 εκατομμύρια χρήστες. 
Εάν έχετε βαρεθεί με το Facebook λόγω παραβιάσεων του απορρήτου και των δημοσιεύσεων που επηρεάζουν τις εκλογές, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε μια νέα πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που λειτουργεί αρκετά καλά.
Το MeWe, φέρεται να είναι το μέλλον χωρίς διαφημίσεις στην κοινωνική δικτύωση.

Με συμβουλή του Sir Tim Berners-Lee (του εφευρέτη του World Wide Web), το MeWe έχει φτάσει τα 9 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε το 2016 στο SxSW και έχει μηδενικές διαφημίσεις μάρκετινγκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MeWe Mark Weinstein δήλωσε στην πρόσφατη ομιλία του στο TedX ότι αν και ελέγχουμε τα τηλέφωνά μας 150 φορές την ημέρα, τα τηλέφωνα εξαρτώνται περισσότερο από εμάς από ότι είμαστε σε αυτά. Λέει ότι συμμετέχουμε στο «μεγαλύτερο κοινωνικοοικονομικό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία» - «εποπτεία του καπιταλισμού».

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook και οι άλλοι γίγαντες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι η παρακολούθηση, ανάλυση και δημιουργία εσόδων από τα δεδομένα μας. Τα προσωπικά μας στοιχεία κοινοποιούνται και πωλούνται σε εταιρείες δεδομένων που χρησιμοποιούνται για στόχευση και χειρισμό μας μέσω μάρκετινγκ από εταιρείες κοινωνικών μέσων, διαφημιζόμενους και πολιτικούς. Ο Weinstein λέει ότι η αληθινή ιδιωτικότητα γίνεται «λείψανο του παρελθόντος».

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύουμε χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο περισσότερα έσοδα μπορούν να κερδίσουν αυτές οι εταιρείες κοινωνικών μέσων από τα έσοδα από διαφημίσεις. Το Facebook αναπτύσσει μια διεπαφή εγκεφάλου σε υπολογιστή - για να επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς χέρια χωρίς να χρειάζεται να πούμε μια λέξη. Φανταστείτε πόσα δεδομένα θα μπορούσε να συλλέξει το Facebook από τους χρήστες τότε.

Η Κίνα διαθέτει ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης που παρακολουθεί τα άτομα του για «ανεπιθύμητες συμπεριφορές», όπως επιπόλαιες δαπάνες, διαλογή απορριμμάτων, μη επισκέπτης ηλικιωμένων συγγενών που συχνά αγκαλιάζουν, εξαπάτηση σε εξετάσεις, παραβιάσεις της κυκλοφορίας ή για κράτηση σε ένα εστιατόριο και μη εμφάνιση. Το σύστημα διαχειρίζεται την ανταμοιβή ή την τιμωρία των πολιτών με βάση την οικονομική ή προσωπική τους συμπεριφορά. Οι παραβάτες θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια λίστα, εμποδίζοντας τους να πάρουν καλύτερες δουλειές ή να εμποδίσουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν καλά σχολεία. Μοιραζόμαστε όλες αυτές τις πληροφορίες στο Facebook και σε άλλα εργαλεία κοινωνικών μέσων. Θα ήταν εύκολο να εξαγάγετε αυτές τις πληροφορίες και να τις πουλήσετε στον υψηλότερο πλειοδότη.

Η MeWe λέει ότι ηγείται της επανάστασης της ιδιωτικής ζωής στα κοινωνικά μέσα. Το κοινωνικό δίκτυο διαθέτει ένα νομοσχέδιο απορρήτου που δίνει στους χρήστες του πλήρη έλεγχο των δεδομένων και του απορρήτου τους. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, καμία στόχευση, καμία αναγνώριση προσώπου, καμία εξόρυξη δεδομένων και κανένας χειρισμός τροφοδοσίας ειδήσεων. Το MeWe είναι διαθέσιμο σε iOS, Android και επιτραπέζιο υπολογιστή σε 19 γλώσσες(Όχι ακόμα στα Ελληνικά). Διαθέτει λειτουργίες όπως: ειδήσεις για επαφές και στενούς φίλους, σελίδες, ιδιωτικές συνομιλίες 1: 1 και ομαδικές συνομιλίες, ιδιωτικές και ανοιχτές ομάδες, περιεχόμενο που εξαφανίζεται, ιστορίες, μια προσαρμοσμένη κάμερα με δημιουργία GIF, ζωντανή φωνή και βίντεο, φωνητικά μηνύματα, προσωπικό σύννεφο αποθήκευση, προσαρμοσμένα προφίλ ομάδας, διπλή κάμερα και MeWe Journals.

Η MeWe ανακηρύχθηκε το 2020 ως η πιο καινοτόμος εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Fast Company, η καλύτερη εταιρεία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του 2019 στην Αμερική από το περιοδικό Entrepreneur Magazine και η φιναλίστ της έναρξης της χρονιάς στο SXSW.

Λοιπόν, πώς κερδίζει χρήματα από μένα; Η εταιρεία διαθέτει ένα μοντέλο εσόδων "Freemium" που δίνει στους χρήστες τη βασική εμπειρία κοινωνικών μέσων δωρεάν και προσφέρει προαιρετικές βελτιώσεις που μπορούν να αγοράσουν. Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης (3,99 $ ανά μήνα), ζωντανές κλήσεις φωνής και βίντεο (1,99 $ ανά μήνα) και περιοδικά MeWe (1,99 $ ανά μήνα).

Αυτές οι συνδρομές σημαίνουν ότι το MeWe μπορεί να εμφανίζει κάθε δημοσίευση σε κάθε θαυμαστή, φίλο ή ακόλουθο και να μην δημιουργεί αλγόριθμους για να πετάξει τις δημοσιεύσεις. Το MeWe διαθέτει επίσης μια έκδοση MeWe Pro που προορίζεται να ανταγωνιστεί άμεσα με το Slack. Το MeWe premium κοστίζει 4,99 $ ανά μήνα και οι χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν μια σελίδα για την επιχείρησή τους πληρώνουν 1,99 $ ανά μήνα.

Θα κάνω λοιπόν πρόοδο; Μπήκα στο MeWe το 2013 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα beta (Sgrouples) πριν από το MeWe και έκτοτε κρύβονται εκεί. Έχει ωραία εμφάνιση και αίσθηση, οι ομάδες είναι ενδιαφέρουσες και οι ομαδικές συνομιλίες είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες.

Καθώς κερδίζει δυναμική, η ποιότητα του περιεχομένου βελτιώνεται συνεχώς. Με 9 εκατομμύρια μέλη, είναι ένας πολύ καλύτερος ιστότοπος από ότι το Facebook ήταν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Η αλλαγή μας για τη διατήρηση του απορρήτου μας μπορεί να σημαίνει ότι οι αριθμοί χρηστών του MeWe ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

 Πηγή : zdnet.com                                                                                       Εκδόθηκε από την: Eileen Brown